top of page
Trimsalon Cats Haircare is lid van de VVTN en is een erkende Trimsalon
iedere kat is welkom bij Trimsalon Cats Haircare in Almere

Even Voorstellen

Ik ben Nicoline Mol, Professioneel Kattentrimster. Ik woon sinds 2022 samen met mijn man, onze 5 katten (4 langhaartjes, 1 korthaar) en ons hondje in Espel in de Gemeente Noord-Oostpolder en heb hier mijn eigen Kattentrimsalon Cats Haircare. Hiervoor heb ik met veel plezier een goedlopende Trimsalon in Almere gehad.


Katten horen bij mijn leven, ik vind ze fascinerend, eigenzinnig, uitdagend, lief, mooi en heerlijk eigenwijs.


Sinds 2009 heb ik samen met mijn man vele kittens grootgebracht in onze Brits Kort- en Langhaar Cattery de Mollebollen.
Hierdoor heb ik uit ervaring gemerkt dat er heel veel verschillende langharige vachten zijn (zelfs binnen één ras) met allemaal hun eigen aanpak en verzorging.

Vaak was het niet gemakkelijk om een trimmer te vinden die redelijk snel tijd heeft en ook nog eens alleen op katten gericht is. Lange wachttijden van weken tot enkele maanden was geen uitzondering. Ook was er niet altijd voldoende tijd en ruimte voor mijn vragen.

Daar wil ik graag verandering in brengen: katten en mensen moeten zich welkom voelen en ook wil ik graag een stukje nazorg geven.


In 2017 ben ik met de basiscursus Kattentrimmen gestart bij de Kattenacademie.

Vol enthousiasme ben ik in april 2018 gestart met de Vervolgcursus voor Professioneel Kattentrimmen. In juni 2018 ben ik na het behalen van het theorie examen in mijn Salon aan de slag gegaan en ondertussen ben ik Gediplomeerd Kattentrimster. In de praktijk heb ik veel geleerd van Sandra van de Catson, zij is ondertussen geëmigreerd maar als zij in Nederland is trimmen we regelmatig een aantal dagen samen.

Investeren in kennis is ontzettend belangrijk, daarom heb ik in 2017 een EHBO workshop voor katten gevolgd en een Workshop kattengedrag bij de Kattenacademie. Ook de cursus Agressie in de Praktijk in 2019 heeft mij veel tricks & trucs geleerd

In de nabije toekomst zal ik ook zeker cursussen en clinics over katten trimmen en kattengedrag blijven volgen.

Inzichten en werkwijzen veranderen snel en ik vind ik het erg belangrijk om mijn kennis te blijven vergroten.

Binnenkort in Almere
bottom of page